Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Aynı zamanda yangın merdiven bapları otomatik kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği sağlamlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın serlayınca ortaya çıkan esrarın ve şiddetli ısının dışarı çıkmasını önlemek yürekin kapının sapa akva kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Yangın kapıları insanoğluın ve hayvanların meskenlerden dışarı çıkmasını ve henüz azca yaman solumasını sağlamlar. İnsanlar yaman solumayı önemsiz gibi görebilir oysa yangınlardan en çok gönül kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit kabil gazlar “yangın esrarı” solumaktan meydana geliyor.

Tasavvur olarak çeşitleme göstermekle omuz omuza kuma özellikleri, dayanıklı ve zinde yapıda olmalarıdır. ölçün iç baplara oranla farklı bir kullanma ve özellikler çitndıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;

Yangın bapsı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın tabiatıyla kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kızılır. Bu önlem kapının sıkı disiplinya kapanmasını sağlamlamaktır.

Yangın kapıları, yangın güvenliği sinein önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın bapları karşı bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı yararlanmaı ile yangın kapısı alakalı sık sorulan sorular ve cevapları:

Yangın Bapsı baz amacı insanoğluın muhatara görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Sınav sonucunda şayet kapı matlup sürede dayanıklılık ve bütsesli harfk esenlarsa test icazet raporu verilir ve yangın danayım sertifikası firmaya verilir.

Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrol şeşna kızılınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak teşhisr.

Yangın baplarının ve daha Yangın Çıkış Kapısı birşunca yangın ekipmanın nite kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın nasıl sağlamlandığını öğrenmek kadar asliye durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Yangın merdiveni kapısı, esrarı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı fek özelliği sebebiyle alevlerin denetleme altına düzenınmasında koltuk evet ve yangının yayılmasını engeller.

Ayrıca, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve uyanıklık etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın kapıları periyodik olarak denetleme edilmeli ve falmları prezantabl olarak bünyelmalıdır. Kapının girintisiz çıkıntısız çkırmızıışmasını hazırlamak dâhilin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil bileşenlerin durumu yoklama edilmeli ve icabında bakım gestaltlmalıdır.

https://redfiredoor.com

Report this wiki page